top of page

VERVOLG OP SOFTWARE

2.2.6

De docent toont aan dat hij educatieve software,

serious games en mobiele apps kan inzetten.

 SERIOUS GAMES & APPS: Doe ik bewust weinig mee. Ik heb een paar serious games uitgeprobeerd maar geen van de geprobeerde spellen sloot inhoudelijk bij mijn vak aan. Met apps doe ik weinig buiten de pragmatische toepassingen zoals Q-codes scannen, office-apps (sway bijvoobeeld). 

2.2.7

De docent toont aan dat hij foto’s, video’s en audio

digitaal kan maken, bewerken/converteren, publiceren

en delen.

Digitaliseren van foto's en teksten:

Ik heb een 'document scan' app (zo heet eht ook) op mijn Windows Phone.  Ik weet ook hoe ik een scanner moet gebruiken, of foto's moet overdragen van een camera naar een PC.

Foto's & video's bewerken: ik gebruik Photoshop, en anders verchillende windows 10 apps uit de store om basis aanpassingen te maken.  Ook de native app van MSFT is prima voor licht en size correcties. Voor video editting gebruik Hit Film Express maar ik overweeg een overstap naar Lightworks omdat HFE best beperkt is qua opties. Meestal maak ik video's met een smartphone en transfer ik die naar een PC (via kabel, of gewoon door OneDrive te openen op de PC). Verder heb ik voor het Ondernemerscollege een youtube channel aangemaakt en daar post ik weleens video's.

2.2.8

De docent toont aan dat hij kan werken met digitale toetssystemen.

 

 

Digitale toetsen:

Zoals eerder aangetoond, ik weet hoe ik met Socrative & Forms moet werken. Ik neem overigens alleen formatieve toetsen (weleens) digitaal, summatief is strictly offline. Het vak dat ik geef gaat met name om beoefenen van vaardigheden, en niet zozeer om kennis. De toetsen die ik afneem zijn dus vaak meer in de vorm van een interview waarin een student beargumenteert hoe het zit met haar of zijn voortgang. Zonodig kan ik ter bewijsvoering een Kahoot sessie filmen, maar dat vind ik ten overvloede.

bottom of page