top of page

STORINGEN

2.3.1

De docent is in staat om kleine storingen

zelf te benoemen en/of te verhelpen.

Troubleshooting

Als ik geen beeld heb op mijn scherm dan controleer ik of alles wel aan staat, en goed gekoppeld is via kabels. Mocht het allemaal goed zitten, dan Google ik wel naar oplossingen als ik de tijd heb, of bel ik anders met 2525, onze ICT helden. Vaak heb ik ook ICT-ers in de studentengroep. Samen komen er wel uit. Voor wat de applicaties betreft, vastlopende apps kun je tegenwoordig vaak herstarten zonder gegevens verlies dus dat ik dan ook via taak-beheer. 

Wat veel ergerlijker is zijn dwarse browsers of OS die bepaalde software-onderdelen niet  draaien. Bijvoorbeeld, het aanpassen van een PDF formulier (digitaal invullen) via IE of Firefox wil niet altijd even goed, maar via Chrome wel. Dus als je dat soort dingen klassikaal wilt doen moet je ook van tevoren kijken wat wel of niet werkt, en de studenten tijdig informeren.

Als je Teams op een iPad wilt draaien, dan heb je niet de functionaliteit als op een PC. Hetzelfde geldt voor Android Tablets. Hinderlijk gedoe. Hier kan ik dan vaak ook niks op verzinnen en vier ik mijn irritatie bot op Fabrikanten.

bottom of page