top of page

REFLECTEREN & ONDERZOEKEN

1.3.1

 

De docent toont aan op methodische wijze

ICT-gebruik te analyseren om zo systematisch

verbeterpunten in zijn lespraktijk toe te passen

en te beoordelen op effectiviteit.

BEWIJS

Mijn ICT portfolio is hier een bewijs van an sich. Ook kan ik concreet, ter reflectie, benoemen dat ik bijvoorbeeld Paddlet uit mijn repertoire heb gezet tijdens het begin van een periode, als de jongeren nog grenzen opzoeken. Paddlet  bleek zich goed te lenen voor misbruik. Ook is gebruik van Paddlet via smart phones niet praktisch gebleken. Later in de periode, als de studenten iets wijzer en gesettled zijn, kan er wel mee worden gewerkt.

 

Ook heb ik Office "Forms'" ingezet als enquette middel, maar achteraf bleek dat de resultaten tot een aggregaat worden gebundeld. Dit terwijl ik juist per leerling in kaart wou hebben hoe het ervoor stond. 

1.3.2

 

De docent toont aan dat hij zoekt naar

(interdisciplinaire) samenwerking met

collega’s die in een vergelijkbare situatie

rondom ICT en onderwijs verkeren.

BEWIJS

Vorig schooljaar heb ik Tackk opgepakt als bron. Dit heb ik gedaan op aanraden gedaan van Roos de Neijs, docent Engels bij Life Sciences MBO. Van haar heb ik afgekeken hoe ik dat effectief, maar ook speels kon doen. Zo kon ik opdrachten op een talige, beeldende, en heldere wijze overbrengen. Helaas is Tackk inmiddels offline, maar ik was zo slim om last minute backups te maken. Dus hieronder een copy-paste-job. 

Tackk Trial: Trend-Talk

bottom of page