top of page

SOFTWARE

2.2.1

De docent toont aan over algemene kennis

van ICT te beschikken en de vaardigheden

ten aanzien van bestandsbeheer te beheersen.

Computergebruik: Normaliter doe ik geen voorlichting over computergebruik. Daarom heb ik nu een pagina aangemaakt over tips & trucs voor wat betreft interessante opties. Verder sta ik natuurlijk klaar om alle vragen te beantwoorden m.b.t. back-ups, virus-, spam-, en sterke wachtwoorden. 

 


Cloud: ik werk met OneDrive én Google Drive.  Ik heb meerdere collega's en klasgenoten uitgelegd wat de voordelen zijn (zoals toegankelijkheid en gebruiksgemak) maar heb niet over de gevaren verteld (diefstal van gegevens o.a.). Ik houd hier voortaan ook rekening mee. Jullie kunnen mijn steun voor het cloud werken navragen bij Rianne Katers (medestudente). Die heb ik over de streep gehaald!

Bestanden: hieronder mijn mappen structuur. Van links naar rechts:

- OneDrive Home

- Friesland College map  + ernaast, mijn lesgroepen 

- Ondernemerscollege (mijn afdeling) 

- Social Entrepreneurial Behaviour (mijn eigen vak-bronnen)

- De PDG map

Het is allemaal vrij basic en voorspelbaar, af en toe rommelig, maar het werkt voor mij.

Software maintenance: ik heb een laptop van werk en voordat ik deze in ontvangst nam hebben ze het schoongemaakt (mirror). Alles wat er daarna erop is gekomen heb ik zelf geïnstalleerd. Van HitFilm 4 Express, tot ToDoist & Wunderlist, de OneDrive synchornisatie, Microsoft Teams enzv. 

2.2.2

De docent toont aan dat hij de vaardigheden

beheerst om met software effectieve samenwerking

en communicatie tot stand te brengen.

Cloud Werken: zoals benoemd ik werk met oneDrive en Drive van Google (met name voor NHL). Zo deel ik ook bestanden met collega's. Met mijn afdeling delen we ook bestanden via Sharepoint, al ben ik niet gecharmeerd van hoe dat werkt. Met name de menu van de mappen waartoe je toegang hebt. Die is eigenlijk verborgen. Je hebt een overzicht van wat je volgt (en dat is dus niet waar je lid van bent) en wat je recent hebt bekeken. Maar een nette overzicht van de groepen waar je lid van bent, nee. Jammer. Ik zit er eigenlijk ook nooit op, al merk ik dat het de bedoeling is dat we er gebruik van maken. 

Online communicatie: ik gebruik naast Outlook met name Classroom Teams om te communiceren. Ik heb voor mijn klassen groepen aangemaakt en daar communiceer ik direct met studenten, geef ik opdrachten, feedback etc. Ook heb ik voor het ondernemerscollege een groep gemaakt, maar mijn collega's nemen dat niet vanzelf over. Daar hoort eigenlijk een stukje voorlichting bij, maar dat doe ik nu even niet want ik kom er niet aan toe. Skype en videoconferenties doen we niet aan via schoolaccounts, maar ik weet hoe het werkt.

 

 

Files
FCmap
Groepen
OC
SEBtv
PDG

 

2.2.3

De docent toont aan dat hij kan omgaan met

standaard kantoortoepassingen: tekstverwerkers,

spreadsheetprogramma’s en presentatiesoftware

Feedback geven: vaak via word 'controleer' functie en dan 'opmerkingen' toevoegen, maar ook via ClassRoom teams... Wel is feedback geven via Classrooms heel slecht opgezet. Als je er al Feedback geeft, dan is dat bij de opdrachten zelf niet gelijk voor de student zichtbaar. Je moet dan nog naar de hoofdpagina en een bericht aan de de student richten (via @ student). Heel omslachtig.

Word Automatisering: zie bijlage voor automatisch gegenereerde inhoudsopgave. 

Presentatie met ingesloten video: clicky clik!

2.2.4

De docent toont aan dat hij een presentatie kan ondersteunen

door gebruik te maken van software en hardware.

 

Interactie in de klas: Socrative + Nearpod. Deed ik speciaal voor mijn ICT Portfolio!

Enquette: weet hoe ik het moet maken, en doe ik ook, bijvoorbeeld via Forms.

ELO publicaties: onze ELO is FC live, en daarbinnen de Office Cloud Apps zoals Classroom Teams. Ik heb al duidelijk gemaakt dat ik hierin mijn weg ken.

2.2.5

De docent toont aan dat hij kan werken met

de elektronische leeromgeving, portfoliosoftware,

(leerling gerelateerde) administratieve systemen van de school.

Presentie & Resultaten: de presentie registreren via EduArte (zie prtsceen) en dit doe ik wekelijks. Voor wat betreft de resultaten, die worden via mail doorgegeven aan de opleiding van de student.

Overige gegevens van de studenten zijn per groep of individueel op te vragen via de dashboard van EduArte. Hier kun je gegevens van groepen of studenten individueel selecteren via de 'groeperen op' functie. Je kunt er ook excels van maken, of PDFjes uitdraaien van de smoelenboek enzv.

VOOR 2.2.6-8  klik hier

bottom of page