top of page

ARRANGEREN VAN DIGITAAL LEERMATERIAAL

4.3.1

De docent toont aan dat hij gebruik maakt van

diverse vindplaatsen van digitaal leermateriaal

en in staat is daaruit ander leermateriaal te arrangeren.

Zie deze website, en met name de verdiepingsstof bij de skills. Zie hiervan een voorbeeld hieronder, deze verdiepingsdocument behoort bij ATTITUDE (als verzamelnaam voor Mindsets, Motivatie, en A-Gedrag).

4.3.2

 De docent toont aan dat hij digitaal leermateriaal kan

aanpassen aan de kenmerken van de lerenden,

waarbij rekening wordt gehouden met verschillen

in niveau, interesse, tempo en wijze van leren.

 

Studenten hebben keuzes binnen de verdiepingsstof. Ze kunnen de opdrachten maken die ze van toegevoegde waarde vinden. De verdiepingsstof is ook bij voorbaat optioneel en voor de studenten die meer uitdaging willen. V.w.b. de standaard stof, daarbinnen differentieer ik niet qua inhoud, maar wel qua benadering (hoe de student het mag aanvliegen) en daarop de evaluatie. 

4.3.3

 De docent toont aan dat hij in staat is

om digitaal leermateriaal aan te passen

rekening houdend met beeldschermdidactiek.

 

 

Voor mijn presentaties houd ik rekening met de hoeveelheid tekst die ik plaats, font-size, sans-serif fonts, kleuren (goed contrast). De digitale middelen die ik aanbied (Website, verdiepingsstof, Sway, etc.) zijn over het algemeen goed leesbaar. Hier en daar maak ik nog een drukke pagina waarbij de achtergrond net iets te aanwezig is. Ik heb tot nu toe geen opmerkingen gehad hierover. Ook hebben de trials vaak wel veel tekst, maar feitelijk hoeven ze eerst maar de helft te lezen en de week erop de tweede), en dan houd je één flinke paragraaf over. Het valt wel mee.

bottom of page