top of page

HARDWARE

 

2.1.1

De docent toont aan diverse hardware

te kunnen benoemen, aansluiten en bedienen.

-HARDWARE SKILLS & KNOWLEDGE @ SCHOOL

Ik werk op school met Digiborden, Smart TV's (gekoppeld aan de desktop en een losse PC scherm), Beamers etc. Meestal is er sprake van plug & play, of de knop aan en knallen. Af en toe moet ik nog een beamer pluggen aan mijn laptop en ik weet prima hoe dat moet. Zelf heb ik een laptop van school. Het is een vrij zwaar kastje van Lenovo, zonder HDMI wel met VGA en drie usb poorten. Ik heb een optische muis die draadloos verbonden is via een USB receiver (oid).

Met leerlingen zet ik verder vaak de smartphone in, of om met een Q-Code een quizz op de scherm te krijgen, of anders om met kahoot mee te doen. In ieder geval, ik weet dat ik hun smartphones in kan zetten als een interactie middel tijdens de lessen. 

Verder vind ik digitaliseren van bestanden niet moeilijk. Van een camera naar de PC gaat het vaak via de SD card, en heel af en toe via de USB. Zelfde geldt voor filmpjes. Ook heb ik mijn OneDrive gekoppeld aan  mijn SmartPhone mediabibliotheek, waardoor alles synced is en dus online beschikbaar, en dus makkelijk op meerdere devices te vinden.

TEN OVERVLOEDE: SURFACE LOVE

Ik vind hardware echt prachtig en ik volg de nieuwe ontwikkelingen nauw, al weliswaar, oppervlakkig. Hoe het werkt vind ik lang niet zo interessant als wat je er mee kan en hoe het uitziet. Mijn droom device is een een Surface Book 2, en anders een Surface Studio  (met touch pen én de surface dial uiteraard). Ook ben ik super benieuwd naar de HoloLens en mogelijke toepassingen daarvan binnen een les. Ik heb bijvoorbeeld een opdracht waarbij studenten een 'jongeren ruimte' mogen bedenken en ontwerpen. In 3D lijkt me dat een echt een fantastisch prikkelende opdracht.

bottom of page